Мажић суди финале Лиге шампиона

Најуспешнији фудбалски судија из Србије, Врбашанин Милорад Мажић одређен је за главног судију финала Лиге шампиона између Ливерпула и Реал Мадрида, која се игра 26. маја у Кијеву.

Челници УЕФА саопштили су данас одлуку да у најзначајнијој утакмици сезоне поверење поклоне Мажићу, коме ће помагати Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, док ће иза голова бити Ненад Ђокић и Данило Грујић. Резерви судија је Немања Петровић, а четврти Француз Клеман Турпан.

Ово није први пут да челни људи европског и светског фудбала доделе Мажићу неку важну утакмицу. Наиме, он је у финалу Купу конфедерација 2017. године делио правду на мечу између репрезентација Немачке и Чилеа. Годину пре тога, судијска тројка из Србије, на челу са Мажићем, била је задужена за УЕФА Суперкуп сусрет Реала из Мадрида и Севиље. Ипак, ништа не може да се пореди са финалом најпрестижнијег клупског такмичења на свету, па ће цела Србија са поносом пратити борбу за чувени "ушати трофеј" јер ће на центру бити - наш арбитар, најбољи судија ког имамо у овом тренутку.

Извор: Блиц