Најбољим спортистима у 2017. уручене плакете

Најбољим спортистима и спортским колективима у општини Врбас за 2017. годину данас су уручене годишње награде. Ове године седам плакета и новчани део награде добили су: боксерка Дајана Грмуша - најбоља млада спортисткиња; рукометаш Урош Митровић - најбољи млади спортиста; Душан Килибарда - најбољи спортски тренер, рукометашица Јелена Мажић - најбоља спортисткиња, кик боксер Љубо Јалови - најбољи спортиста, Женски кошаркашки клуб "Врбас – Медела" - најбољи женски спортски колектив; Рукометни клуб "Врбас – Петрол" - најбољи мушки спортски колектив.

За овогодишње лауреате и представнике награђених клубова данас је организован пријем у згради општине Врбас, на којем су их поздравили Милан Глушац, председник општине, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Бојан Антонић, генерални секретар Савеза спортова општине Врбас.

"Ви сте најбољи репрезенти и амбасадори општине Врбас на сваком такмичењу на ком се појавите. Само ви знате колико сте морали да радити да би стигли до титула, шампионских звања и ових награда и једини сте, уз ваше тренере, заслужни за успехе које постижете. На нама је да и даље и још снажније подржавамо спорт у нашој општини Врбас, да обезбеђујемо што боље услове за ваш рад, а са вашим талентом и радом, успеси неће изостати", рекао је честитајући на наградама Глушац. 

Поштовање за постигнуте резултате награђених спортиста исказао је и Срђан Станић, члан Општинског већа. Он је истикао да је и 2017. година била успешна за врбаски спорт, што је најбољи мотив за укључивање што већег броја младих у спортске активности.

Дајана Грмуша - Ова млада спортисткиња рођена је 21. марта 2001. године у Врбасу. Посвећена свему што ради, школи и боксерским тренинзима, не одустаје, пожртвована, храбра и веома талентована. Потиче из боксерске породице у којој су отац и браћа спортисти. Велико залагање довело је и до великог успеха; ова млада и талентована спортисткиња освојила је Појединачно првенство Србије у боксу у 2017. години и проглашена за најбољу јуниорку у категорији до 54 кг. Златним одличјем себи је отворила врата боксерске репрезентације Србије, чији је и сада члан. У овој години Дајана је већ успела да одбрани титулу шампиона Србије и тако настави победнички низ. Од почетка каријере члан је БК "Чарнок".

Урош Митровић - Овај млади спортиста рођен је 13. септембра 2004. године. Прве рукометне кораке направио је са 10 година, у свом матичном Рукометном клубу "Врбас". Тренутно похађа 7. разред Основне школе "Братство-јединство", одличан је ученик и још бољи спортиста. Као капитен екипе дечака рођених 2004/05. године, предводио је свој клуб до прве титуле шампиона Србије у клупској историји, на Државном првенству које се одржало у Горњем Милановцу 2017. године. Овај млади рукометаш тренутно предводи као капитен репрезентативну селекцију Србије у својој генерацији.

Душан Килибарда - Кик боксом почео је да се бави у КБК "Војводина" из Новог Сада 1989. године. Готово деценију успешно је наступао за овај клуб и стигао до вишеструке титуле првака СФРЈ. Стечено знање и искуство пренео је на младе у Клубу борилачких спортова "Врбас", који је основао 2004. године. Клуб је изнедрио више првака Војводине, Србије, Балкана и света, освојено је више од 150 медаља на домаћим и међународним такмичењима. Члан је стручног штаба јуниорске и сениорске репрезентације Србије, добитник признања најбољи тренер у АП Војводини, добитник признања Спортског савеза Србије "Заслужни тренер у кик боксу Републике Србије", више пута је проглашаван за најбољег тренера општине Врбас, члан је борда директора Балканске кик бокс федерације испред Републике Србије. 

Јелена Мажић - Рођена је 06. маја 1999. године, а са чарима рукомета први пут се сусрела са непуних девет година. Одрастајући у рукометном центру као што је Врбас, није јој много требало да заволи овај спорт, који ће на крају постати њен главни позив, њена највећа љубав. Годинама уназад представља окосницу ЖРК "Врбас", са којим се златним словима уписала у историју спорта у Врбасу, Војводини, па и Србији. Од самог почетка стварања амбициозног пројекта ЖРК "Врбас", Јелена је била неизоставни део победничке слагалице "Вучица". Упоредо са колективним успесима које је бележио њен матични клуб, за Јелену су стизала и индивидуална признања. Вишеструки је добитник признања за најуспешнију рукометашицу клуба, освојила је златну медаље у кадетској конкуренцији и била проглашена за најбољу играчицу турнира. Јелена се златим словима уписала у историју клуба освајањем Купа Војводине, када је проглашена и за најбољу играчицу финалног турнира. Као круна успеха у досадашњој каријери, већ две године брани боје репрезентације Србије.

Љубо Јалови - Вишеструки најбољи спортиста општине Врбас рођен је 11. марта 1990. године. Кик-боксом је почео да се бави 2005. године. Од 2006. године, уз тренера Душана Килибарду, почиње да остварује запажене резултате на домаћој и међународној сцени. У досадашњој каријери Љубо иза себе има више од 100 борби од којих је већину решио у своју корист. Вишеструки је јуниорски и сениорски првак државе, вишеструки освајач међународних купова, троструки првак Балкана (2011, 2012, 2014), бронзани на првенствима Европе 2014. и 2016. године, бронзани на светским првенствима 2015. и 2017. године, вицешампион света 2011, шампион света 2013. године. Јалови је 9 пута проглашаван за најуспешнијег спортисту општине Врбас, добитник је "Октобарске награде општине Врбас" и "Мајске награде", највећег спортског признања у Србији, коју додељује Спортски савез Србије. 

Женски кошаркашки клуб "Врбас Медела" основан је давне 1973. године. Од 2011. године овај колектив редован је учесник Прве женске кошаркашке лиге Србије, највишег ранга такмичења у Србији. Круна одличног рада последње деценије дошла је 2016. године, када је сениорски тим успео да се пласира у финале националног купа, који се, захваљујући подршци и помоћи локалне самоуправе, са великим успехом одржао у Врбасу. Најважнија достигнућа у претходној календарској години: селекција минибаскет, девојчице рођене после 1. јануара 2007. године, заузеле су друго место у Војводини; млађе пионирке и кадеткиње биле су шампионке Војводине, сениорски тим завршио је као шестопласирани у националном шампионату, од око 100 девојчица, колико их је у клубу, чак 11 њих је нашло место на репрезентативним окупљањима селекција региона Војводине, Софија Радојчин је члан кадетске репрезентације Србије, тренер Дејан Мудреша је селектор пионирске репрезентације Србије. И ове сезоне кошаркашице Врбаса наставиле су са добрим резултатима. Минибаскет селекција и млађе пионирке су јако близу титуле најбољих у Војводини, пионирке су близу пласмана на првенство Србије, на које су се кадеткиње већ пласирале.

Клуб је 1954. године под именом РК "Врбас" основала група младих ентузијаста на челу са наставником физичког васпитања Војином Ровићем. Са такмичењем је почео од најниже међуопштинске лиге, да би неколико година касније постао члан 1. Војвођанске лиге. Кроз године клуб је напредовао и развијао се у један од најбољих рукометних клубова на овим просторима. Сениорска екипа Рукометног клуба „Врбас Петрол” тренутно наступа у Супер Б Лиги Србије, а млађе категорије се такмиче у свим узрасним категоријама које прописују РСВ и РСС. Дечаци рођени 2004. године освојили су Првенство Србије и тиме постигли највећи успех у историји клуба. РК “Врбас Петрол” се већ годинама ослања на своју децу и играче са подручја општине Врбас. У клубу сматрају да је то једини и прави пут за развој и егзистенцију клуба.