Едукативна радионица за пољопривреднике из Врбаса

У оквиру пројекта "Еколошко управљање водама против екстремних временских услова у пограничној области", који суфинансира Европска унија кроз Интеррег - ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска – Србија, за пољопривреднике из општине Темерин и Врбас припремљена је едукативна радионица. Радионица се одржава у Темерину, у ресторану Моја чарда, 15. марта.

"Циљ едукативне радионице је да се пољопривредницима из општине Темерин и Врбас представе главне пројектне активности, могућности одводњавања и наводњавања као и квалитет воде Јегричке, будући да ће се већи део активности пројекта реализовати на територији поменутих општина. Говориће се и на који начин пољопривредници могу да утичу на спречавање загађења воде и побољшање квалитета воде Јегричке. Пројекат има за циљ спречавање негативних ефеката на квалитет водних тела успостављањем заједничког система унапређења управљања водама у АП Војводини и Жупанији Чонград", стоји у позиву за учешће на радионици.

Током реализације пројекта радиће се на ревитализацији реке Јегричке и главног канала Курца у Мађарској, биће извршене хидробиолошке анализе квалитета воде и муља Јегричке и главног канала Курца на одабраним местима, размениће се искуство између српских и мађарских партнера у области одрживог управљања водама и заштите природе, затим изградиће се одговарајућа стаза поред реке у Парку природе Јегричка као и студија о Парку природе Јегричка.

Све о пројекту можете видети овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"