Месец дана за уговоре о закупу пијачног простора

Јавно комунално предузеће "Комуналац" почиње данас склапање уговора са заинтересованим закупцима о резервацији пијачног простора за сезону 2018/2019. године. Закуп ће се у периоду до 31. марта обављати по старим ценама, а за уговоре склопљене након последњег дана марта цене резервације се увећавају за 30 одсто, саопштено је из предузећа.

"Према договору са менаџментом предузећа и локалном самоуправом, водећи рачуна о нашим закупцима, договорено је да цене закупа пијачног простора остану непромењене. Наша жеља је да на неки начин стимулишемо и помогнемо произвођачима и трговцима које робу продају на врбаским пијацама, а долазе из свих места наше општине и шире", рекао је Миљко Миљанић, шеф службе обрачуна и наплате потраживања.

На Великој пијаци има 119 тезги за поврће и 73 тезге за самосталне трговинске радње, као и 204 коцки, а на располагању је и осам расхладних витрина. На Малој пијаци у понуди је 91 тезга за поврће, 171 коцка за продају разне робе као и шест расхладних витрина. На пијаци суботом може да стане 11 камиона са којих је дозвољена продаје, а на пијаци средом за камионе има девет места. Уговори ће се закључивати у просторијама пијачне управе на Великој пијаци, суботом у времену од 07.00 до 14.00 часова, и Малој пијаци, средом у истом термину. Из ЈКП "Комуналац" препоручују заинтересованим закупцима да уговоре склопе благовремено како би избегли  гужве и увећање цене од 30 одсто.