Одржана Скупштина ДИТВ

Друштво инжењера и техничара Врбаса одржало је јуче редовну годишњу Скупштину на којој анализирани резултати рада постигнути у 2017. години и усвојен план активности за 2018. годину.

Како је окупљеним члановима ДИТВ рекао Игор Миловић, председник Друштва, током 2017. године настављен је континуитет организовања разних предавања и других активности, због чега је на Скупштини Савеза инжењера и техничара Србије донета одлука да се Друштву из Врбаса, као једном од најмлађих а истовремено и најангажованијих, додели Похвалница за рад. Такође, инжењери и техничари из ДИТВ током целе 2017. године активно су учествовали у реализацији разних пројеката у општини Врбас. 

"Договорили смо се да ДИТВ активно учествује у обележавању важног јубилеја - 150. годишњице Савеза инжењера и техничара Србије. На нашу иницијативу, Савез инжењера и техничара Војводине ће покренути обележавање овог јубилеја и у Покрајини, а главна тема биће изградња Великог бачког канала, највећег инжењерског подухвата на овим просторима. На тај начин желимо да се одужимо Јожефу Кишу, идејном творцу, пројектанту и првом градитељу Великог бачког канала, који почива у нашем граду. Заједно са Друштвом архитеката Новог Сада и Друштвом грађевинских инжењера Новог Сада, наше Друштво биће носилац овог пројекта за подручје Војводине", рекао је Миловић.

Председник ДИТВ позвао је чланове да наставе са активним учешћем у Друштву, да колегијално, као и до сада, укључују своје колеге без посла у пројекте на којим могу бити ангажовани, те да предлажу теме којим би се чланство могло бавити у наредном периоду. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"