Санирана депонија грађевинског отпада

Eкипе Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" завршиле су у предвиђеном року радове на санацији и уређењу депоније грађевинског материјала у Врбасу. Прва овогодишња акција санације ове депоније изведена је по налогу Комуналне инспекције Општинске управе Врбас.

"Акција је изведена у две фазе. Прво је обављено чишћење депоније која је била прилично затрпана, пре свега шутом и земљом, али и комуналним отпадом. Булдозером смо нивелисали овај простор и одложили отпад у оближњу депресију. У другој фази очишћен је приступни пут и одводни канали који су били затрпани смећем. Уочено је да су грађани, из не знам ког разлога, знатне количине комуналног отпада депоновали испред саме депоније као и у канале за одводњавање, што је довело до неприступачности приласка депонији", рекао је пословођа у ПЈ "Чистоћа" Младен Павловић.

Из надлежне службе ЈКП "Комуналац" апелују на грађане да се ова депонија користи искључиво за одлагање земље, шута и грађевинског материјала. Комунални и биљни отпад треба одвозити на Главну градску депонију. "Само одговорно понашање сваког појединца гарантује заштиту људи и животне средине", подсећају из "Комуналца".