Прворођеним бебама уручени поклони

Милан Глушац, председник општине Врбас, уручио је данас поклон прворођеној беби у 2018. години, која је на свет дошла у Породилишту Опште болнице Врбас. Маји Мајор и Борису Скубану, родитељима малог Сергеја, Глушац је у име општине Врбас уручио 80.000 динара. Поклоне су добиле и друге бебе рођене у првим данима 2018. године.

Честитајући свим родитељима на приновама, председник општине је истакао да општина Врбас жели да помогне свим породицама које се одлуче на подизање потомства, а једна од традиционалних акција је и подршка прворођеним бебама у годинама које тел почињу. "Наш интерес је стварање бољих услова за најмлађу популацију и њихово безбедно одрастање. Имамо бројне пројекте уређења предшколских и школских установа, али потребно је и део буџетских средстава усмерити у унапређење пронаталитетне политике", рекао је Глушац.

Др Милан Попов, директор Опште болнице Врбас, изразио је задовољство резултатима које је ова установа остварила у 2017. години, али и да унапређење услуга и развој друштва треба да охрабри младе брачне парове на ширење породице. "Претходну годину смо завршили са повећањем средстава од стране Републичког фонда за здравствено осигурање за чак 88 милиона динара, што значи да смо све што смо урадили оправдали, уз повећање обима посла. Повећање обима посла желимо и у Породилишту, али смањење се не може везати за квалитет услуге, који је сигурно повећан, већ на то утиче и упућивање породиља у Нови Сад. Наставком оваквог рада и даљим стицањем поверења корисника, надам се да ће и број порођаја у нашем Породилишту расти", рекао је др Попов.

Маја Мајор захвалила се представницима локалне самоуправе на поклону, али и особљу Породилишту ОБВ које је, како каже, помно бринула о њој и њеној беби. "Породила сам се 01. јануара у 07.35 и Сергеј ми је прво дете. Све је протекло без икаквих проблема и особље је било одлично. Хвала Општој болници и општини Врбас на подршци", рекла је Маја.

За ову прилику Црвени крст Врбас обезбедио је десет пакета са постељинама за беби креветац, бенкице, ћебенца, Апотека "Јанковић" је обезбедила шест пакета са  основним потрепштине за новорођенчад, док је Цвећара "Краљица" породиљама поклонила цветне аранжмане.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"