Зимска служба спремно чека снег

Са ремонтованом и припремљеном механизацијом, као и са 350 тона соли, 50 тона ризле, 20 тона хладне асфалтне масе и четири тоне магнезијум хлорида, Зимска служба Јавног комуналног предузећа "Комуналац" спремно дочекује почетак зиме и снег на путевима и јавним површинама. Из општинског буџета је за ову намену издвојено 12 милиона динара, чуло се приликом данашње смотре механизације.

"Маханизација је иста као и претходних година, а 22 човека су спремна да у три смене током целе зимске сезоне буду на терену. Механизација којом располажемо задовољава наше потребе, а прошле смо године, као подизвођачи, одржавали и поједине деонице за 'Бачка пут'. Путеви ће се одржавати према већ одређеним приоритетима, што зависи од значаја и фреквенције саобраћаја", рекао је вршилац дужности директора ЈКП "Комуналац" Синиша Адамовић.

Према речима председника општине Врбас Милана Глушца. локална самоуправа је и ове године пружила пуну подршку Зимској служби. “Уколико се десе велике падавине, сметови, поред логистике које ЈКП ‘Комуналац’ има, заједно са вредним радницима који имају искуство и годинама квалитетно одржавају путеве, ангажоваћемо и привреднике из наше општине. Они се увек одазову и посебно им се захваљујем што сваки пут излазе у сусрет општини и грађанима”, рекао је Глушац.

И представници Полицијске станице Врбас проверили су спремност и техничку исправност возила која ће бити укључена у интервенције на путевима. “Сарадња са  представницима Зимске службе је одлична. Механизација је потпуно спремна, а мМи смо организовали нашу екипу за контролу саобраћаја у зимским условима. Током целе сезоне смо у редовној комуникацији са Зимском служом и очекујем, као и до сада, добру сарадњу”, рекао је Страхиња Ђурачић, помоћник командира за саобраћај.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"