Врбас на форуму "Београдски инвестициони дани 2017"

Општина Врбас учествоваће на трећем по реду инвестиционом форуму "Београдски инвестициони дани 2017", који се одржава у петак, 10. новемвра у Сава Центру. Форум "Београдски инвестициони дани 2017" организују град Београд, ПКС - Привредна комора Београда и Централно европски форум за развој - ЦЕДЕФ.

"Србија и инвестиције су опет у центру пажње. Financial times ових дана представља успехе Србије која је прва у свету по индексу перформанси гринфилд директних страних инвестиција. Индекс Србије показује да је земља у 2016. привукла више од 12 пута више гринфилд директних страних улагања него што би се очекивало за економију те величине. И водеће међународне рејтинг агенције указују на све бољи кредитни рејтинг Београда и Србије са позитивним изгледима за наступајући период, што је основа за даљи развој и нове инвестиције. Трећи 'Београдски инвестициони дани 2017' су прилика да Београд и Србија укажу на успешно реализоване инвестиције, потенцијале за нове и на изазове домаћих и страних инвеститора", стоји у најави форума.

Прилику да представи своје потенцијале, уз Београд, добила је и општина Врбас, заједно са још неколико општина из Србије. Учесници ће разговарати o директним страним, гринфилд и браунфилд инвестицијама и стратешким партнерствима, сарадњи у региону, проблемима и могућим решењима у поступку инвестирања, као и улози и подршци међународних финансијских институција.