Глушац посетио Геронтолошки центар Врбас

Милан Глушац, председник општине Врбас, заједно са сарадницима, посетио је данас Геронтолошки центар Врбас. Сусрет са штићеницима и запосленим у овој установи Глушац је искористио да им честита двоструки празник: Међународни дан старијих особа и 14. рођендан Геронтолошког центра Врбас, који је основан 2003. године. Поводом празника у центру је изведен пригодан програм, а стара лица већ су посетили или ће то учинити наредних дана, представници разних удружења, образовних установа, политичких организација и других.

"Покушавамо да на разне начине будемо на услузи и од помоћи људима који су смештени у центру. За оне који су покретни организовали смо једнодневни излет на Фрушку гору, како би, барем и на кратко, променили амбијент у којем бораве, док ћемо за оне који су непокретни обезбедити пет душека. Број старих лица расте и ми морамо водити рачуна о њима, подједнако одлукама које ће им обезбедити здравију старост, али и бригом о онима којима је заштита друштва неопходна. Морамо се потрудити да им треће доба живота буде лакше", рекао је Глушац. Заједно са њим Геронтолошки центар су посетили Данијела Илић и Марјан Мијановић, чланови Општинског већа. 

Радмила Мусић, директорка ГЦ, истакла је да је установа тренутно у поступку лиценцирања и да се очекује добијање ограничене лиценце. "Објекат нема испуњене структуралне стандарде по провилнику о лиценцирању. Наиме, оволиком објекту са сутереном, приземљем и два спрата недостаје лифт, али очекујемо да добијемо подршку Министарства за социјална питања за његову изградњу. Такође, финансијску подршку из буџетске резерве за овај пројекат најавио је и председник Покрајинске владе Игор Мировић, тако да се надамо скором решењу овог проблема", рекла је Мусић. 

Према њеним речима, Геронтолошки центар из године у годину прима све већи број захтева за смештај слабо покрених и непокретних лица, због чега је приземље објекта пренамењено у стационарне собе, али и то се показује као недовољно. "Имамо урађен пројекат доградње Геронтолошког центра. Предвиђена је изградња Дневног центра за старе и особе са инвалидитетом, док би на спрату биле собе за непокретне кориснике", рекла је Мусић.     

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"