Почиње Дечја недеља

Организациони одбор овогодишње Дечје недеље, која траје од 02. до 09. октобра, утврдио је програм обележавања ове традиционалне манифестације. Овогодишњи мото Дечје недеље је "За радост сваког детета - градимо мостове међу генерацијама".

Отварање је заказано за понедељак, 02. октобар, у 10.00 часова на Тргу Николе Пашића. У програму првог дана учествоваће деца из ПУ "Бошко Буха", и ученици из пет основних школа: "Светозар Милетић", "Братство - јединство" Врбас, "20. октобар", "Бранко Радичевић" из Равног Села и Основне музичке школе.

У уторак, 03. октобра, свој програм извешће волонтери Црвеног крста Врбас, и то у 12.00 часова на Тргу Николе Пашића.

У четвртак, 05. октобра у 10.00 часова, на програму је турнир у малом фудбалу, који се одржава на теренима ЦФК "Драго Јововић". Учествују репрезентације свих основних школа у општини Врбас. Истога дана у исто време, у оквиру Дана отворених врата, организује се пријем код председника општине.

У петак, 06. октобра у 10.00 часова, у просторијама Клуба за старе организује се шах турнир, у просторијама Клуба за старе. У 18.00 часова ће малишани из Друштва за помоћ МНРО "Кућица" извести драмску радионицу у просторијама удружења, у улици Палих бораца 13.

У суботу, 07. октобра у 12.00 часова, деца окупљена у Удружења грађана "Мултиарт", у сарадњи са учитељицом Слађаном Љубичић, одржаће ликовну радионицу у Канцеларији за младе. 

Током трајање Дечје недеље биће отворени ликовни и литерарни конкурси на тему "Градимо мостове међу генерацијама", а најбоље радове ће изабрати жирији у Културном центру Врбаса и Народној библиотеци "Данило Киш". Ова установа ће током трајања Дечје недеље обезбедити и бесплатан упис за ученике првих разреда основних школа.
    
Свакога дана, у термину од 09.00 до 12.00 и од 15.00 до 18.00 часова, централни градски трг биће "покривен" музиком за децу, а деца из вртића, школа и удружења имају могућност да изводе своје програме по жељи. Свакога радног дана Дечје недеље биће организована и продајна изложба Друштва за помоћ МНРО "Кућица".