Настављена израда Стратегије развоја социјалне заштите

Тим задужен за састављање Стратегије развоја социјалне заштите општине Врбас за период од 2018. до 2023. године, наставио је рад на изради документа који би у наредном петогодишњем периоду требао системски да реши програме и моделе подршке и заштите најугорженијим појединцима и групама.

Новој рунди састанака присуствовали су представници свих локалних удружења и организација које се баве социјалном заштитом, с циљем да се размене информације о проблемима са којима се суочавају ове организације и тако унапреди постојећа Стратегија.

"У поступку израде и доношења нове Стратегије развоја социјалне заштите општине Врбас за период од 2018. до 2023. године, постоје три битне разлике у односу на претходну. Овога пута ћемо проћи кроз јавну расправу пре доношења документа, затим као једну од циљних група сада ћемо уврстити и расељена и избегла лица, јер овај проблем још увек постоји, и, на крају, имамо Одбор за израду Стратегије од 13 чланова, који ће, између осталог, имати задатак да прати развој израде Стратегије и подноси редовне извештаје", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа.

Иначе, Стратегија социјалне заштите фокус ставља на пет циљних група: породица, деца и омладина, припадници ромске заједнице, инвалиди и стари, као и избегла и расељена лица.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"