Без летње паузе у пројектима ЈКП "Комуналац"

За екипе Јавног комуналног предузећа "Комуналац" као да нема летње паузе. У претходних петнаестак дана завршено је неколико важних послова, уз редовно одржавање јавних површина и објеката, као и пружање сталних услуга.

Прво је на основу решења Комуналне инспекције Општинске управе Врбас, санирана депонија грађевинског материјала у Врбасу, на чему је, како је саопштено из предузећа, била ангажована комплетна тешка механизација.  Ово је био други пут у току 2017. године да се врши санација ове депоније и уклањање шута, земље и осталог нагомиланог материјала, па из "Комуналца" апелују на све грађане да се овај простор, на крају улице Сивч Јовгена, код некадашњег "Мепола", користи искључиво за одлагање земље, шута и грађевинског материјала, док је за сав комунални отпад превиђена главна градска депонија. 

Затим су екипе ЈКП окончале радове на изградњи конструкција за теретане на отвореном. "Ове теретане су део општинског пројекта за развој и унапређење спорта и промоцију здравог начина живота. Општина Врбас је препознала интерес за развој спорта на овакав начин, а Јавно комунално предузеће 'Комуналац' показало да има запослене, стручне и оспособљене за изградњу оваквих теретана, тако да ћемо у наредном периоду вршити и услужну изградњу за физичка и за правна лица. Циљне групе су нам, пре свега, општине и градови из околине који покажу заинтересованост за оваквим теретанама у својим срединама", рекао је Игор Шкундрић, извршни директор ЈКП "Комуналац". У последњих неколико месеци изграђене су теретане на отвореном у Куцури, Змајеву, Савином Селу, насељу 4. јули у Врбасу, док је у Бачком Добром Пољу извршено проширење постојеће теретане и асфалтирање терена и прилазног пута.

Подједнако важан пројекат који је завршен ових дана је изградња другог дела стазе на Градском гробљу, за коју је употребљен најсавременији водопропусни бетон. "Након анализе техничких карактеристика и различитих могућих решења, руководство ЈКП 'Комуналац'  одлучило се за систем хидромедија, најефикаснији одговор на више специфичних захтева. У овој фази одрађено је 75 метара стазе, чиме су у потпуности завршени радови предвиђени пројектом", саопштено је из предузећа. Врбаско предузеће је прво јавно предузеће у Србији које је на неком пројекту уградило хидромедија систем, због чега је француска компанија "Lafarge Holcim" доделила је "Комуналцу" специјалну плакету за изузетан допринос развоју иновативних производа и услуга.


 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"