Настављена акција прикупљања новца за дневни боравак

Општина Врбас организовала је јуче за родитеље деце са сметњама у развоју и деце са инвалидитетом, као и заинтересоване привреднике који желе да помогну, обилазак објекта у којем ће у будућности бити смештен дневни боравак за ову децу. Ово је био још један корак у спровођењу акције прикупљања средстава за завршетак радова на објекту, за шта је потребно више од три милиона динара. Пре обиласка објекта одржан је састанак представника локалне самоуправе, Центра за социјални рад, "Мултиарта", удружења које окупља децу са посебним потребама и пружа им разноврсну подршку, као и Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, на ком је разговарано о дневном боравку и садржајима које би требао да пружа.

"Хвала свима који су се одазвали нашем позиву, посебно предузетницима и привредницима који желе да помогну. Након прве донаторске конференције, одржане пре 15-так дана, прикупљена су одређена средства и налазе се на наменском рачуну, али нам и даље недостаје новац за завршетак радова. Скрећемо пажњу јавности на значај овог објекта, јер када буде завршен биће то место где ће се са децом радити на стручан начин, у корист њиховог развоја и укључивања у друштво", рекла је након обиласка објекта Данијела Илић, чланица Општинског већа.



Весна Петровић, председница УО Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, истакла је да је за Врбас веома важно да добије дневни боравак за децу са посебним потребама. "Уз све што добијају ова деца, што јесте најважније, отварање овог центра биће прилика и нас да видимо колико су они аутентични, природни, непосредни, како се радују, колико знају и умеју, а да ми то не знамо или не верујемо да знају. Кроз социјализацију у дневном боравку они ће бити спремни да изађу са својим родитељима у друштво, у град. Подједнако је важно да родитељи који раде на својим пословима, знају да су им деца на сигурном месту и да се са њима ради, да уче. Дневни боравак је право ове деце", рекла је Петровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"