Општина Врбас обезбедила књиге за школе на КиМ

Општина Врбас одазвала се позиву Хуманитарне омладинске организације "Уједињена Србија" и са 100.000 динара помогла је куповину више од 100 књига за школске библиотеке у српским енклавама на Косову и Метохији. Пројекат прикупљања књига "Знањем до победе" подржали су и Канцеларија за Косово и Метохију и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Заменица председника општине Врбас Миљана Штулић предала је данас књиге Валентину Поповићу, председнику "Уједињене Србије", и оне ће на Видовдан, 28. јуна, бити подељене по библиотекама.

"Књиге смо купили у складу са потребама школа, јер се често догађа да се на Косово и Метохију упути помоћ која није потребна људима, установама и заједницама у овом делу наше државе. Ова помоћ завршиће у школама у Ораховцу и Великој Хочи и радујемо се што смо имали прилику да помогнемо ученике из ових места. Општина Врбас и даље ће се радо одазивати на позиве да се помогне Србима на Косову и Метохији", рекла је Миљана Штулић.

На поклону се посебно захвалио Валентино Поповић, председник "Уједињене Србије", који је изразио уверење да ће књиге добро доћи деци у школама у јужној српској покрајини. "Велико хвала свим људима који су учествовали у акцији. Свака помоћ је драгоцена и спремамо се да 28. јуна, на Видовдан, предамо поклоне нашим пријатељима у Ораховцу и Великој Хочи", рекао је Поповић.  
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"