СББ наставио кампању "Не прљај. Немаш изговор!“ у Врбасу

Друштвено одговорна кампања "Не прљај. Немаш изговор!", коју су 2016. године покренули компанија СББ, СББ Фондација и Тотал ТВ са идејом да повећају еколошку свест грађана, настављена је данас у Врбасу. Овога пута очишћен је простор око Основне школе "20. октобар" и само школско двориште.

Уз ученике ове образовне установе и еко тим СББ Фондације, чишћењу у Врбасу присуствовали су и Предраг Бајчета, директор пословне јединице СББ-а, и Срђан Станић, члан Општинског већа.  "Задовољан сам што је идеја чишћења заживела и што је кампања 'Не прљај. Немас изговор' постала препознатљива у друштвеној заједници. Важно је да људи стекну свест о животној средини и да науче да не загађују свој град, а нас задатак је да им у томе помогнемо", изјавио је Предраг Бајчета, директор пословне јединице СББ-а. Он се захвалио граду и школи на партнерству у реализацији акције и додао да ће еко тим СББ Фондације следећег викенда бити у Кули.

"Овом приликом желео бих да се захвалим организатору и домаћину на фантастичној акцији која је потребна нашој деци за едукацију. Локална самоуправа свакако ће подржавати овакве акције и надамо се да ће их на даље бити још више," рекао је Станић.

Допринос кампањи и акцији дали су и ученици ОШ "20. октобар", чији је директор Раденко Шимун изразио задовољство што су школско двориште  и простор око школе засијали новим сјајем и што је још једном јавности јасно упућена порука о потребни заштите животне средине.  

"У оквиру кампање очишћен је велики број јавних површина у више од 20 градова, постављено је 16 игралишта у 16 градова Србије, 2.500 деце видело је представу 'Ко то тамо прља?', док је око 30 јавних личности подржало кампању кроз мотивационе видео поруке које позивају на одговорност. Са идејом да градови и држава постану лепше, а пре свега здравије место за живот, кампања 'Не прљај. Немас изговор!', ојачана подршком многобројних удружења и грађана, наставља се и у 2017. години", саопштено је из СББ-а. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"