"Карпати" и руководство Врбаса посетили Свидњик

Културно просветно друштво "Карпати" учествовало је на V Фестивалу русинске културе, који од 22. до 28. маја одржан у граду Свидњику, у Словачкој.

Овај град успоставио је званичне пријатељске односе са општином Врбас пре десетак година, па је наступ "Карпата" на Фестивалу био прилика и за сусрет руководстава два града. Свидњик су посетили Милан Глушац, председник општине Врбас, и Миљана Штулић, заменица председника општине.

"Фестивал је веома занимљив, с богатим програмом, и било је задовољство гледати наступе Русина из државе домаћина, али и из Чешке, Пољске, Србије, Мађарске, Укријине и других држава. Врбас је представљао КПД 'Карпати', и то на веома добар начин, и задовољни смо посетом Свидњику. Поред овог дела, имали смо прилику да разговарамо са руководством овог града, градоначелником Јаном Холодњаком, и отворимо неке теме у којима видимо могућности снажнијег повезивања. Уз културу, превасходно мислим на област туризма. Сматрамо да би кроз наше туристичке организације требало грађанима Врбаса и Свидњика понудити могућност да посете ове градове. Ми смо обишли поједине туристичке тачке у региону Свидњика и уверени смо да би оне биле интересантне нашим грађанима, а припремићемо и осмислити једну туристичку туру кроз наш регион за потребе грађана Свидњика. За реализацију ове идеје биће потребно успоставити контакте туристичких организација, а можда би за промоцију ових тура било добро да прве посете финансирају наши градови", рекао је након повратка из Словачке Глушац.

О посети Свидњику извештавао је и РТВ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"