Почео VI Куп нација у боксу за жене

Vrbas, VI Kup nacija u boksu za žene

Уводним борбама и свечаним дефилеом свих учесника, синоћ је у Врбасу почео VI Куп нација, турнир А категорије у боксу за жене. Кроз ринг у Центру за физичку културу "Драго Јововић", до 15. јануара проћи ће око 150 такмичарки из чак 22 земље света, а Врбашани и њихови гости имаће прлику да на делу виде најбоље аматерске боксерке данашњице.

Колики углед ужива Куп нација најбоље потврђује чињеница да су у Врбас допутовале и спортискиње из Индије, Кине, Казахстана, Русије, Летоније, Литваније, Шведске, Кипра, Словачке, свих околних земаља и многих других.

Уз речи добродошлице и жеље да љубитељи бокса у Врбасу наредних дана буде сведоци фер борби у којим ће победити наобољи, турнир је отворио Милан Глушац, председник општине Врбас. Игор Шкундрић из Бокс клуба "Чарнок", изразио је задовољство што Врбас у кратком периоду добија другу прилику да буде домаћин Купа нација, чиме се потврђује епитет спортског града чији спортски радници могу да организују такмичења на највишем нивоу. 

Турнир је стартовао низом од 20 изузетно квалитетних борби у сениорској конкуренцији. Новина овогодишњег турнира је да су по први пут жребане и у званични програм укључене и девојчице школског узраста, рођене 2003. и 2004. године. Укупно их је пет, јуниорки је 23, младих девојака 25, а сенирки је највише - 75.

Такмичење је организовано по новим АИБА правилима која су ступила на снагу 19. децембра 2016. године. Даме боксују три пута по три рунде чије је трајање код школарки 1,5 минут, код јуниорки два минута, а код младих девојака и сениорки 3 минута. Примењен је "десет поена" компјутерски АИБА систем, у ком се у бодовању прихвата скор свих пет судија, не као до сада три од пет, при чему рачунар случајним одабиром обрађује резултате само тројице.   


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"