Рад КЕМ добар пример и за Грачаницу

Rad KEM dobar primer i za Gračanicu

Руководство општине Врбас састало се јуче са делегацијом општине Грачаница са Косова и Метохије. До посете је дошло након што су први људи Грачанице добили позив од РЕС фондације из Београда да се упознају са радом Канцеларије за енергетски менаџмент, а сусрет је искоришћен и за отварање других тема везаних за свакодневно функционисање локалних средина, као и за разговор о перспективама евентуалне сарадње.

"Разговарали смо о више тема; гости из Грачанице желели су да чују наша искуства из области енергетике, док смо ми саслушали њихова вредна искуства у области туризма. Спремни смо да помогнемо свима онима који желе да искористе знања и вештине које је усвојила наша Канцеларија за енергетски менаџмент, посебно јер то за нас значи добру промоцију локалне самоуправе", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Дејан Митић, саветник градоначелника Грачанице, истакао је да тим који је посетио Врбас највише занима рад Канцеларије за енергетски менаџмент, која је свима пример добре праксе. "РЕС фондација нам је приликом посете Грачаници уручила позив да посетимо општину Врбас и упознамо се како релативно нове идеје на пољу енергетске ефикасности могу бити примењене код нас. Са нама су стигли и представници цивилног сектора који ће се укључити у имплементацију ових идеја. Ово је добар почетак и надам се некој ближој сарадњи", рекао је Митић.

Милан Столић, политички саветник заменика премијера, изразио је наду да ће из посете проистећи добро партерство и искуства са којим се упознају могу бити добра полазна основа за развој овог сектора у Грачаници и другим општинама на Косову и Метохији.

Састанку је присутвовао и представник Фондације Хајнрих Бел, која се бави темом одрживог развоја. "Желимо да се пример енергетског менаџмента и одрживог развоја у општини Врбас примени и у другим општинама у Србији", рекао је Дамјан Богуновић, представник Фондације.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"