Врбас обележио Дан ослобођења

Антифашисти општине Врбас одали су јуче, поводом 20. октобра - Дана ослобођења Врбаса, почаст свим страдалим у II светском рату и ратовима на простору бивше Југославије од 1991. до 1999. године.

Венци су положени на Споменик палим борцима на Градском гробљу у Врбасу, Споменик погинулим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године, затим на Споменик палим борцима Црвене армије и на Споменим палим борцима у центру Врбаса.

Захвалност за бескомпромисну борбу против фашизма и спремност на жртвовање зарад освајања слободе, полагањем венаца исказали су представници општине Врбас, Амбасаде Украјине, организација СУБНОР-а из Врбаса, Србобрана, Новог Сада и Сомбора, затим Међуопштинске организације цивилних инвалида радазатим, Организације бораца НОР-а из Херцег Новог, Удруге антифашистичких бораца и антифашиста Вуковара, Српских ратних ветерана, Основне школе "20. октобар", Српско-руског пријатељства "Род", Националног савета Црногораца у Србији, као и локалних одбора СНС, СПС, ПУПС и СДПС.

Окупљене у центру града поздравио је Милан Глушац, председник општине Врбас. "Захвалан сам вама храбрим људима, борцима, нашим ослободиоцима, на неустрашивости, чојству и јунаштву. Желим да вам се захвалим што сте дошли да заједно одамо почаст и са тугом се сетимо свих драгих пријатеља и суграђана који су дали своје животе у борби против фашизма и тако их уградили у темеље наше слободе. Желим да захвалим њиховим породицама на жртви коју су поднели зарад слободе свих нас. Посебно ме чини срећним присуство представника Организације бораца НОР-а из Херцег Новог, наших пријатеља и нашег рода, који су дошли да то и озваниче, те желим да нам успешно буде братимљење, у међусобном поштовању и слози. Само сећањем на наше жртве и велику победу можемо схватити снагу јединства и моћи савезништва, и само тако можемо корачати безбедно у будућност", рекао је Глушац.

У име ОО СУБНОР Врбас окупљене је поздравио Вељко Миловић, председник организације, а културни програм извели су ученици ОШ "Петар Петровић Његош".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"