"Manifatture Settentrionali" гради фабрику у Врбасу

Председник општине Врбас Милан Глушац и власник италијанске компаније "Manifatture Settentrionali" Giovanni Cavadini, потписали су јуче купопродајни уговор према којем је италијански улагач постао власник парцеле у блоку 100, на којој ће се градити нови погон ове текстилне индустрије.

Ово је прва greenfield инвестиција у Врбасу после више деценија и према потписаном уговору, инвеститор ће на парцели површине 4.605 м2 изградити погон у којем ће бити запослено 70 радника.

"Задовољни смо што смо успели да се договоримо да италијански инвеститор гради нови погон своје текстилне индустрије у нашем граду. За нас је свако ново радно место неизмерно важно и радујемо се што ће 70 радника добити прилику да се запосли. Свакодневно улажемо напоре у стварање што бољег пословног амбијента и верујем да ће пример италијанског инвеститора сада следити и други пословни људи", рекао је након потписивања уговора Глушац. Он је позвао домаће и стране улагаче да се упознају са условима за улагање у општину Врбас, уверен да добар положај града, дуга индустријска традиција и обучена радна снага јесу предност ове средине у односу на многе друге.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"