"ЕкОлимпијада" - промоција најлепших вредности

Vrbas: EkOlimpijada - promocija najlepših vrednosti

Више од стотину дечака и девојчица, ученика свих разреда основних школа у Врбасу, учествовало је данас у "ЕкОлимпијади", манифестацији осмишљеној да промовише најлепше вредности спорта и заштите животне средине. Под слоганом "Моје школско еко двориште", учесници су се такмичили у бројним дисциплинама и остављајући по страни императив победе, на најлепши начин промовисали олимпијски дух код младих и потребу да се одговорно понашају према свом околишу, од школског дворишта до планете Земље.

До каквих висина може довести посвећеност спорту и упорност, ученицима из Врбаса показали су гости "ЕкОлимпијаде", кајакаши Симо Болтић и Марко Драгосављевић, репрезентативци Србије, олимпијски кандидати и вишеструки европски и светски прваци у разним узрастима. Они су младима представили "радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума", "олимпијске вредности које од сваког спортисте праве победника", како се чуло на манифестацији.

"Надам се да овакве манифестације доста значе нашој деци и овај начин промоције спорта и олимпизма, а онда и екологије, децу учи правим вредностима, што нам је свима циљ. И ми желимо да деци дамо праве примере и зато се укључујемо у овакве акције. Имамо добру сарадњу са Олимпијским комитетом Србије, Министарством омладине и спорта и Спортским савезом Србије и ово није прва акција у којој учествује и Врбас. Ови наши партнери су по други пут у Врбасу, не и задњи, сигуран сам, и следе нове манифестације", рекао је Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Увод у "ЕкОлимпијаду" у Врбасу био је у Савином Селу, у Основној школи "Бранко Радичевић", где је посађено пет стабала која представљају пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Овој школи поклоњене су и лопте за наставу физичког васпитања.

Организатор каравана "ЕкОлимпијаде" је Олимпијски комитет Србије.

Фото: ЕкОлимпијада

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"