Врбас жели снажнију сарадњу са Развојним фондом

Vrbas želi snažniju saradnju sa Razvojnim fondom

Горан Савић, директор Развојног фонда АП Војводине, најавио је данас приликом посете Врбасу интезивирање односа између ове установе и локалне самоуправе, привредника и пољопривредника из општине Врбас, с циљем да се кроз реализацију појединачних пројеката створи бољи економски амбијет и унапреди живот грађана.

"У наредном периоду организоваћемо презентације разних врста конкурса које нудимо правним лицима и пољопривредницима. Имамо отворених 11 конкурса, од којих се један односи на локалне самоуправе, у области прекограничне сарадње, док је привредницима намењено пет конкурса, два дугорочна и три краткорочна. Остатак се односи на пољопривреднике. Општина Врбас добро је сарађивала са Развојним фондом, за разлику од других општина, али увек има простора за унапређење сарадње. Треба искористити подршку коју нудимо кроз разне конкурсе, јер корист од реализованих пројеката увек има цела заједница", рекао је Савић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, истакао је након састанка са Савићем да је локалној самоуправи увек интересантно да саслуша понуде за сарадњу, јер жели да на свим местима тражи подршку за своје пројекте и пројекте пословних људи. "Увек потенцирамо могућност да кроз здраве пројекте помогнемо нашим грађанима. Значи нам подршка Развојног фонда и радујемо се презентацијама које ће организовати у нашем граду. Спремни смо да станемо уз наше привреднике и пољопривреднике и помогнемо им да лакше дођу до средстава. Подизање њихове активности подиже и локалну самоуправу и искрено се надам да ћемо у будућности имати још више пријављивања на конкурсе Развојног фонда", рекао је Глушац.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"