Врбас домаћин "ЕкОлимпијаде"

Врбас ће у среду, 28. септембра, бити домаћин "ЕкОлимпијаде", спортско-еколошке манифестације која кроз разне активности, радионице и такмичања обједињује едукацију о заштити животне средине и усвајање олимпијског духа код младих. "ЕкОолипмијада" се одржава под слоганом "Моје школско еко двориште".

Према програму, У 11.00 часова, у Основној школи "Бранко Радичевић" у Савином Селу, у оквиру активности под називом "Олимпијска алеја", биће посађено пет стабала која представљају пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. У оквиру посете школи, компанија Coca-Cola поклониће установи разне спортске реквизите.

Гости "ЕкОлимпијаде" у Врбасу биће кајакаши Симо Болтић и Марко Драгосављевић. Манифестације је да основци кроз спорт и забаву, учествујући у разноврсним радионицама, развијају олимпијски дух и упознају праве олимпијске вредности и важност очувања животне средине. Програм у Врбасу почиње у 12.00 часова, на Тргу Николе Пашића.

"ЕкОлимпијско игралиште" је спортско-еколошка радионица у којој ће посебна пажња бити посвећена очувању природе, као једној од основних олимпијских вредности. Главна тема биће уређење школског дворишта кроз подизање свести младих о рециклажи и сепарацији отпада, а тим поводом једна од школа ће на поклон добити канте за рециклажу од компаније Секопак.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"