Врбас добија Стратегију безбедности саобраћаја 2016 - 2020.

Savet za bezbednost saobraćaja u opštini Vrbas organizovao javnu prezentaciju aktivnosti

Савет за безбедност саобраћаја у општини Врбас организовао је јуче јавну презентацију бројних активности којим се ово тело у претходном периоду бавило, покренутих у циљу израде званичне Стратегије безбедности саобраћаја од 2016. до 2020. године. Овај документ требао би да добије подршку Скупштине општине Врбас ваћ на следећој седници локалног парламента, најављено је приликом презентације.

Јавности су представљана четири пројекта: "Стратегија безбедности саобраћаја", затим "Снимање пута специјализованим возилом са циљем идентификације локација и саобраћајно - техничких и безбедносних карактеристика деоница на којима ће бити примењен систем видео надзора, са предлозима решења за постављање система", "Идентификација опасних места 'црних тачака' на територији општине Врбас са предлогом мера за санацију", као и пројекат "Анализа стања безбедности деце у саобраћају на територији општине Врбас са елаборатима безбедности саобраћаја у зонама основних школа".

"Уз пројекте и њихове резултате, на скупу су представљене и активности које планирамо да би  унапредили безбедности саобраћаја у наредном периоду. На почетаку је било најважније утврдити стање у коме се налазимо, а затим дефинисати жељено стање које је реално оствариво, као и начин како да стигнемо до тог циља. Утврђено је да су код нас најугроженија категорија млади возачи, који учествују са чак трећеном у укупном броју погинулих лица. Угрожени су и бициклисти, а интересантно је да су деца, као најмлађи учесници у саобраћају, најугроженији као путници у возилу. Зато апелујем на родитеље да поведу рачуна о коришћењу сигурносних појасева на задњим седиштима, као и на коришћење адекватних седишта за децу до 3 године", рекао је Пејовић.

Он је истакао да су кроз пројекте одређене мере које ће до 2020. године спроводити сви делови система одговорни за безбедност саобраћаја. "То се односи на ауто школе, техничке прегледе, транспортне куће, основне и средње школе, али и на делове система који реагују након саобраћајних незгода, као што су здравствене службе, ватрогасну јединицу и друге. Активности крећу чим се усвоји Стратегија за безбедност саобраћаја", рекао је Пејовић.

Значај ове презентације најбоље потврђује присуство неких од најодговорнијих лица за безбедност саобраћаја у Србији. Управу саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова представљао је заменик начелника Бобан Милинковић, док су Агенцију за безбедност саобраћаја представљали помоћник директора Милан Илић и начелник Одељења за локалне самоуправе Бранко Стаматовић. Такође, скупу у Врбасу присуствовали су и представници општина Бач, Бачки Петровац, Србобран, Кула и Мали Иђош, градова Сомбор, Крушевац и Нови Сад, бројних установа, служби, предузећа, ауто школа и других.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"