Влада Војводине издваја 50 милиона динара за канализацију

Влада Војводине издвојиће након ребаланса буџета 50 милиона динара за изградњу канализационе мреже у општини Врбас, најавио је данас приликом посете Централном постројењу за прераду отпадних вода потпредседник Владе Војводине Ђорђе Милићевић.

Заједно са Милићевићем, општину Врбас посетили су покрајински секретар за пољопривреду Вук Радојевић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.

Они су се састали са председником општине Врбас Миланом Глушцем и руководством локалне самоуправе и разговарали о бројним пројектима за чију реализацију Врбас тражи подршку. Посета покрајинских функционера реализована је у склопу прокламоване политике Владе да ће сарађивати са свим локалним самоуправама и у складу са својим могућностима, помагати у развоју инфраструктуре, привлачењу инвестиција и побољшању квалитета живота становника у свих 45 градова и општина у Војводини.

Потпредседник Милићевић је састанак са председником општине Врбас Глушцем и члановима Општинског већа окарактерисао као веома квалитетан, јер је на њему заједнички дефинисано неколико праваца деловања у овом периоду који преостаје до краја буџетске године, а било је речи и о пројектима који ће бити заједнички реализовани у 2017. години. Милићевић је најавио да ће АП Војводина пружити финансијску подршку у изградњи канализационе мреже на територији општине Врбас, како би једно од најважнијих питања за грађане ове општине ишло у правцу коначног решавања. Ради се о проблему загађења Великог бачког канала.

"Да би пројекат Централног постројења за прераду отпадних вода било потпуно у функцији и да би након тога могло да се крене у чишћење Великог бачког канала, потребно је не само завршити пречистач, већ и укупну канализациону мрежу на подручју општине Врбас. У том смислу, Покрајинска влада ће определити 50 милиона динара након спроведеног ребаланса буџета, управо за финанасирање изградње канализационе мреже у општини Врбас, за коју је већ аплицирано из општине и за коју постоје пројекти и решени имовински односи", изјавио је Милићевић. Друго важно питање о коме је било речи и, како је нагласио Милићевић, око чега је постигнута сагласност, јесте то да ће Покрајинска влада и локална самоуправа Врбас заједно "развијати индустријске зоне и њихово инфраструктурно и комунално опремање, како би се стварали услови за долазак домаћих и страних инвеститора, што у крајњем за резултат има оно што је најважније, а то су нова радна места".

Председник општине Врбас Милан Глушац је рекао да веома значи информација о финансијској подршци од 50 милиона динара за канализациону мрежу, јер централно постројење за пречишћавање, које ће бити завршено за пар месеци, не може да почне да ради док се не изгради и канализациона мрежа. Он је најавио да ће Врбас наставити да тражи подршку за своје припремљене пројекте и на другим местима и нивоима власти.

Састанку у Врбасу присуствовали су и посланици у Скупштини Србије Марјана Мараш и Игор Бечић, као и посланици у Скупштини Војводине Сања Жигић и др Жељко Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"