Уређено игралиште у вртићу "Ливадица"

У оквиру кампање "Не прљај. Немаш изговор!", кoју спроводе СББ, United Group Foundation (UGF) и Тотал ТВ, игралиште у вртићу "Ливадица" Предшколске установе "Бошко Буха", обогаћено је додатним реквизитима за игру. Постављене су нове клацкалице, љуљашке, пењалице, тобоган и клупе. Игралиште у Врбасу је једно од укупно 16 игралишта у Србији које ће бити реконструисано кроз овај пројекат.

Овим поводом "Ливадицу" су данас посетили Зорица Бошњаковић, координатор UGF, Предраг Бајчета, директор одељења СББ у Врбасу, Душко Ћутило, члан Општинског већа, и Драгица Горановић, директорка ПУ „Бошко Буха“.

"Овом донацијом желимо да најмлађим суграђанима обезбедимо место за игру на отвореном, али и да науче да простор и места где проводе време одржавају чистим и не бацају смеће где то није предвиђено. Управо због тога, поред реквизита за игру на сваком игралишту, поставили смо и канте за смеће. Врбас је први град из ког смо кренули са акцијом, мада нисмо први пут овде. У оквиру кампање спроводимо и акције чишћења, јер желимо да сопственим примером покажемо како је могуће живети у лепшем и здравијем окружењу", рекла је Бошњаковић.

Према речима Душка Ћутила, локална самоуправа посебну пажњу посвећује најмлађим суграђанима, "и ове године, поред реконструкције постојећих игралишта, на више локалитета у општини Врбас постављена су нова игралишта".

"СББ се овом акцијом показаје као друштвено одговорна компанија. Захвалност дугујемо и фондацији и надам се да ћемо и у будуће сарађивати кроз сличне акције", рекао је Ћутило.

Директорка ПУ „Бошко Буха“ уручила је захвалнице донаторима, а деца из вртића песмом су се представила и захвалила гостима на поклону. "Радост деце довољно говори колико је велики поклон за њих. У овом објекту има 44 деце, они ће свакодневно уживати на игралишту, јер је њима игра као и храна, нешто што је неопходно. Ово је за нас значајна донација, јер кад нешто не тражите, а неко се сам сети да вам помогне, то је веома велико", рекла је Горановић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"