Ново игралиште за децу у Змајеву

Novo igralište za decu u Zmajevu

На месту некадашње депоније у Лењиновој улици у Змајеву, почели су радови на уређењу и припреми терена за постављање игралишта за децу и уређење парковске површине. Игралиште и парк ће се простирати на површини од 2.500 м2 и биће једно од најопремљенијих у општини.

"Инвеститор ових радова је општина Врбас. Посао набавке и уградње мобилијара за игралиште добила је фирма 'Калцом' из Краљева. Поставиће се тобоган, пењалице, љуљашке, клацкалице, вртешка, њихалица и четири клупе. Сав мобилијар задовољава стандарде за безбедност СРПС 1176. Вредност инвестиције опремања игралишта износи 342.000 динара, са ПДВ-ом", саопштио је Игор Миловић, руководилац Одељења за комуналне и грађевинске послове.

На игралишту је већ изграђен пешчаник, а поставиће се и парковске канте за смеће.

Према речима Миловића, земљане радове и припрему терена обављају екипе ЈКП "Комуналац", док ће Радна јединица овог предузећа "Зеленило", уредити парковску површину након постављања мобилијара. Учешће у оплемењавању ове парковске површине најавили су и становници околних улица и Месна заједница Змајево. Стручни надзор радова врши Одељење за комуналне и грађевинске послове.

Novo igralište za decu - Zmajevo