Ученици и професори помажу деци

Kamp Podržimo porodicu – Gučevo 2016

Хуманитарно - културно удружење "Мултиарт" ће и ове године организовати камп под називом "Подржимо породицу – Гучево 2016". Ради се о прилагођеном програму подршке за децу и младе са аутизмом, церебралном парализом и осталим облицима инвалидитета. Камп је и едукација за стручна лица, која ће имати прилику да у пракси виде најсавременије методе подршке деци са аутизмом и церебралном парализом.

Камп се одржава у периоду 29. јуна до 04. јула у одмаралишту Видиковац, на Гучеву. Прошлогодишње окупљање имало је изузетне резултате и идеја је да ове године камп буде потпуно бесплатан за све учеснике, посебно због најчешће тешке финансијске ситуације породица у којим расте и дете са инвалидитетом.

"Ми смо за камп 'Подржимо породицу - Гучево 2016' обезбедили одређена средства на конкурсу општине Врбас и кроз донацију Фудбалског савеза Србије, реализовану кроз пројекат 'Полиција у локалној заједници'. Међутим, обезбедили смо око половине потребних средстава и трагамо за решењем како обезбедити недостајућа", рекао је Борис Бијеловић из "Мултиарта".

Сазнавши да за одлазак на Гучево деце са посебним потребама недостаје новац, професор физичког васпитања у Средњој стручној школи "4. јули" Дејан Обренов, предложио је Активу професора и Ученичком парламенту да покрену хуманитарну акцију прикупљања средстава за помоћ деци.

Идеја је одмах прихваћена па је у ова школа организовала турнире у кошарци и фудбалу, а ученици и професори почели су да прикупљају новац.

"Наша идеја се преко локалне самоуправе, која нам је пружила подршку у намери да помогнемо малишанима, проширила широм општине и имамо информацију да ће се слични турнири организовати у школама 'Братсво-јединство', 'Светозар Милетић', '20. октобар', 'Бранко Радичевић' у Савином Селу, Гимназији 'Жарко Зрењанин' и другим. Ученици и професори прикупљају новац, сваки разред је покренут и надамо се да ћемо успети да обезбедимо довољно средстава за одлазак деце на Гучево", рекао је Обренов и додао да је уз новац за помоћ, подједнако важно пробудити хуманост у људима.

"Желим да се захвалим професору Обренову, свим директорима школа које су узеле учешћа, али највише ђацима основних и средњих школа који су ових дана добили петице из најважнијих предмета, људскости и хуманости, и послали једну дивну поруку да се заједништвом и дељењем, и у овако тешким временима, може урадити пуно. Са нама ће путовати и деца која имају 100% инвалидитет и ми као друштво морамо деловати, а не само говорити о пуној интеграцији особа са инвалидитетом", рекао је Бијеловић.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"