У четвртак Сајам професионалне оријентације

Канцеларија за младе општине Врбас и Национална служба за запошљавање Врбас организоваће у четвртак, 07. априла, Сајам професионалне оријентације на којем ће се представити 12 средњих школа и 12 факултета. Мото овогодишње промоције бројних образовних профила је "Упознај свет занимања и одабери право за себе".

Сајам се одржава у Центру за физичку културу "Драго Јововић", од 10.00 до 14.00 часова. Покровитељ је општина Врбас.

"Учешће на Сајму професионалне оријентације је потврдило дванаест средњих школа и исти број факултета Универзитета у Београду, Универзитета у Новом Саду и других. Са намером да ученицима представимо што више образовних профила и смерова који су дефицитарни и са којима им је могућност запослења реалнија, задовољни смо одзивом школа и факултета, који су наши партнери у намари да помогнемо ученицима да направе прави избор школе и занимања, пружајући им квалитетне информације о могућој професиалној оријентацији. На овогодишњем Сајму професионалне оријентације акценат је на професионалној оријентацији даровитих. Очекујемо потврду учешћа из Истраживачке станице 'Петница' која ће предавањем и пропагадним материјалом информисати заинтересоване о стручном усавршавању", саопштила је Мира Недић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Учешће на Сајму професионалне оријентације најавили су: Економско - трговинска школа, Кула;  Гимназија и економска школа "Светозар Милетић“, Србобран; Карловачка гимназија, Сремски Карловци; Рачунарска гимназија "Смарт", Нови Сад; Средња оптичарска школа "Пашћан", Нови Сад; Средња стручна школа "4. јули", Врбас, Гимназија "Жарко Зрењанин", Врбас; Средња медицинска школа "Козма и Дамјан", Врбас; Средња школа "Милан Петровић", Нови Сад; Средња техничка школа "Михајло Пупин", Кула; Средња уметничка школа "Богдан Шупут", Нови Сад; Средња пољопривредна школа, Футог.

Такође, на Сајму професионалне оријентације представиће се и: Факултет техничких наука, Нови Сад; Економски факултет, Суботица; Правни факултет, Нови Сад; Факултет за правне и пословне студије "Др Лазар Вркатић", Нови Сад; Висока техничка школа струковних студија, Зрењанин; Технолошки факултет, Нови Сад; Технички факултет, Зрењанин; Факултет спорта и физичког васпитања, Нови Сад; Висока здравствена санитарна школа струковних студија "ВИСАН", Београд; Факултет за биофарминг,  Бачка Топола, Дефектолошки факултет, Београд, Пољопривредни факултет, Нови Сад.