Обележена годишњица НАТО напада на СРЈ

Као и у целој Србији, у Врбасу је данас обележена 17. годишњица НАТО напада. Прво су на споменик борцима палим у ратовима од 1991. до 1999. године испред локалне самоуправе венце положили Марјана Мараш, председница СО Врбас, и Милан Глушац, заменик председника општине Врбас, а затим и представници Удружења ратних војних инвалида и делегација ОО Српске напредне странке.

Нешто касније, тачније у 12.44 часова, са идејом да подсете на резолуцију УН 1244, венце је на обележје крај моста у Његошевој улици, који је 13. маја 1999. године срушен у бомбардовању, положила и делегација ОО Социјалистичке партије Србије.

"Ни једне године не пропуштамо прилику да обележимо годишњицу почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. То чинимо у 12 и 44 јер желимо и да подсетимо на резолуцију Уједињених нација која Косово и Метохију и даље види као део Србије, што је за нас веома важно. Овим чином чувамо и успомене и изражавамо поштовање према бројним невиним жртвама, чији број и данас није утврђен", рекла је Мараш.     

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"