Оријентиринг секција ПК "Гора" међу најбољим у Војводини

Orijentiring sekcija ekipe "Gora"

За непуну годину дана постојања, у дебитантској сезони, оријентиринг секција Планинарског клуба "Гора" из Врбаса стигла је до другог места, у генералном пласману, у Купу Војводине у планинарској оријентацији, за 2015. годину. На девет такмичења, у Вршцу, Петроварадину, Чортановцима, на Стражилову, Царској бари и другим местима, пионири и пионирке и сениори и сениорке који се такмиче у овој дисциплини, остварили су бројне вредне резултате и иза себе оставити оријентиринг екипе значајно искуснијих клубова.

"За само неколико месеци постојања ове секције у нашем клубу успели смо да оформимо веома снажан тим и интересовање за учешћем у овој и другим секцијама расте из дана у дан. Наши пионири и пионирке постали су међу најбољим у Војводини и већ сада се сналазе у непознатом простору као искусни чланови 'Горе'. Кроз теоретски и практични рад научили су читају карте и препознају топографске знаке, препознају рељеф и владају простором, и резултати су дошли веома брзо. За нас је најважније да је интересовање деце стално присутно, да имамо искрену подршку родитеља због тога што им деца на квалитетан начин проводе време у природи, а све то донеће и правилан развој њихових личности", рекао је Душан Мајсторовић, потпредседник ПК "Гора".

Клубу, свакако, треба подршка и, према речима Мајсторовића, спремност да помогну исказали су и родитељи. "Очекујемо подшку Покрајинског секретарија за спорт, а локална самоуправа је најавила да ће нас подржати у организовању оријентиринг такмичења поводом Дана града. Подршку нам пружа и Планинарски савез Војводине и наше такмичење ће ускоро ући у званични календар првенства. Имамо жељу да покренемо и првенство на нивоу општине Врбас, како би могућност да се баве оријентирингом имала и деца из других места", рекао је Мајсторовић.

Успеси ове секције ПК "Гора" забележени су и на савезном нивоу, па су тако пре нешто више од недељу дана пионири освојили златну, а пионирке и сениорке бронзане медаље у конкуренцији бројних клубова из целе Србије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"