СНС: Уједињена Србија на путу ка Европи

Tribina SNS i predstava "Vreme časti i ponosa"

Локални одбор СНС организовао је у понедељак трибину на којој су чланови и симпатизери странке имали могућност да виде представу "Време части и поноса", посвећен појединим великим тренуцима историје Србије од 1912. до 1918. године, а затим и чују неке од порука које СНС упућује јавности пред изборе заказане за 24. април.

У овој неуобичајеној трибини учествовали су глумци Народног позоришта у Београду Лепомир Ивковић и Димитрије Илић, у улогама војвода Степе Степановића и Живојина Мишића, као и аутор књиге "Живот преточен у памћење" по којој је припремљен комад Мића Живојиновић. Окупљеним се обратио и глумац Тихомир Арсић.

"Покушали смо да се представимо и као странка и као пријатељи на један другачији начин. Не говоримо само о политици, а са великим задовољством делимо чињеницу да Србија ових година, од 2014. до 2018. године, обележава један век од најсветлијег и најстрадалнијег периода српске историје. Српска напредна странка покушава, не значи да то увек успева, и не значи да се то види у сваком тренутку, али настоји да дели судбину свог народа. Оно што ми препознајемо, а сигуран сам и гласачи у Србији, то је посвећеност СНС-а и Александра Вучића, која је монашка и уз многа самоодрицања, свесна жртва у корист онога што ће бити сутра", рекао је, између осталог, Арсић.



Арсић је истакао да СНС има потребу да укаже на чињеницу да се 24. априла одлучује "о будућности уједињене Србије на путу ка Европи".

"С поносом истичемо уверење да имамо председника странке који не гледа себе и свој интерес у послу који обавља за Србију. Ако је Степа Степановић говорио да је из народа потекао и да му је обавеза да народу служи, мислећи на то поредим националну и регионалну политику коју води Александра Вучића, са периодом од пре сто година. Неко би рекао да је то претенциозно, али свако време има своје бреме, носи своје јунаке, и верујем да сви препознају ту посвећеност СНС-а и Вучића. Избалансирана национална и регионална политика коју води Влада, успоставила је нову слику Србије у Европи", рекао је Арсић.

Говорећи о политици у области културе Арсић је напоменуо да је веома тешко "у држави која решава базичне проблеме имати квалитетну надградњу којој припадају култура или спорт".

"Као отац четворо деце са једне стране, или као уметник са друге стране, увек ћу рећи да треба да се стрпимо за филм или позоришни комад све док има гладне деце. Можда ће се неко од мојих колега глумаца љутити, али од мојих колега родитеља неће. Зато се морају спровести и тешке мере, опоравити и учврстити темељи друштва и државе, привреда, а затим усмерити порески динар у развој културе и других области, свакако подједнако важних. Задовољан сам да и на овај начин могу дати допринос спровођењу те политике", рекао је Арсић.