Уручена признања "Капетан Миша Анастасијевић"

Priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za Milorad Radojević i Novak Zekić

Једна јединица локалне самоуправе и један појединац из општине Врбас налазе се на списку 24 овогодишња лауреата за признање "Капетан Миша Анастасијевић" за Јужнобачки регион. Признање за унапређење живота у сеоској средини припало је Месној заједници Бачко Добро Поље, а примио га је Милорад Радојевић, председник Савета МЗ, док је за дугогодишњу стручност и друштвену ангажованост признањем награђен Новак Зекић, руководилац Електродистрибуције Сомбор - погон Врбас.

"Веома је битно да се награде они који у времену суровог капитализма граде нови свет, заснован пре свега на етици", рекао је проф. др Радован Пејановић, председник стручног жирија за доделу награда. Признања су додељена у Матици српској, а инспиративну беседу о дунавском капетану Миши Анастасијевићу одржао је песник и књижевник Перо Зубац.

"Сви ми се трудимо да у оквиру свог посла постижемо одређене резултате и да се понашамо одговорно, што сада сигурно није лако и највеће је признање када се ваш рад примети и вреднује. Ова награда представља велику част, али још већу обавезу за награђене. Иако је ово признање добијено у сазиву садашњег Савета МЗ, оно је признање и за претходне сазиве Савета, јер су сви они у различитим периодима и условима, чинили све да живот својих суграђана учине лепшим и лакшим, а самим тим и допринели овом великом признању", рекао је Радојевић.

У музичком делу програма наступили су ученици Музичке школе "Исидор Бајић" Нови Сад.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"